Vis

vis.jpg

Wij hangen de was te drogen, maar hier in Zoutkamp zijn het scharretjes.

Hoe gaat u te werk? Kop van de schar verwijderen en alle ingewanden goed verwijderen en schoon spoelen. Voor elke 5 kilo schar een bak met 1 liter water waaraan 700 gram zout toegevoegd is(goed doorroeren!). De schar er inleggen en vervolgens water toevoegen zodat ze onder de pekel liggen.

Leg er iets zwaars op zodat de schar onder de pekel blijft. Daarna in de koelkast plaatsen en laat gedurende 14 uur de pekel intrekken. De schar uit de pekel halen en een beetje afspoelen. Daarna kan je ze laten drogen in een ophangbak met horregaas eromheen zodat er geen vliegen bij kunnen komen. Hang ze op aan een pen onder de staart.

Laat ze in de zon drogen gedurende 2 dagen zet ze s'nachts binnen en zet evt. een ventilator aan om het droog proces voort te zetten

Photo album created with Web Album Generator